Sayfalar

10 Haziran 2019 Pazartesi

BAZI KIZLAR ISIRIR


Yazar: CHLOE NEILL
Kitap Sayfası: 408

ALINTI:
"Kötülerde bile vicdan vardır."
Herkese merhaba arkadaşlar. Nasıl gidiyor? Yaz tatili geldi çattı. Artık kitap kurtluğunuza geri döndüğünüzü tahmin edebiliyorum. Bende aynı sizler gibi çok kitap okuyorum. Boş vakit çok olunca yapacak bir şey olmuyor. Tabi birde söz konusu kitap olunca akan sular duruyor 😄 Haziran'ın 10'u olmasına rağmen şimdiden üçüncü kitabımı okuyorum. Bunların hepsi Modern Klasikler Serisi'nden. Galiba bu ay sürekli Modern Klasikler Serisi'nden okuyacağım 😄 Sohbetimizi burada bırakıp kitap yorumuna geçme vakti gelmiştir. Haydi şimdi yoruma geçelim.
Yukarıdaki fotoğrafa baktığınızda ufak bir mide bulantısı, şaşırma olursa, lütfen bunu garipsemeyiniz. Çünkü sizi çok iyi anlarım. Bunların ikisi de kitabı alırken benim başıma geldi. Öncelikle söylemeyim ki kitabın ismine kanmayınız. Kızların ısırdığı falan yok. Varsa da bu yasaktır. Yoksa var mı? 😄 İşte bu kitabın isminin garipliği birazcık içe de yansımış olabilir demektir. Tabi sizlerde bu kitabı okuyup kendi kararınızı verebilirsiniz.  Şimdi biraz konuya değinelim.
Kitabımızın baş kahramanı olan Merit, Chicago Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi olup, varlıklı bir aileden gelmektedir. Ailesi ne kadar zenginse Merit'in de bir o kadar maddi durumu iyi değildir. Çünkü ailesiyle arası iyi değildir. Başka bir evde ev arkadaşıyla beraber, zor koşullarda kendi hayatını kendisi geçindirir. Bir gece kampüste başına gelen kaza sonucu vampir olan Merit'in hayatı tamamen değişir ve gittikçe zorlaşır. Bu olay kitabın başlangıcı olup, Chicago'da vampirler kendilerinin varlıklarını göstermesiyle Merit'in zor olan vampirlik hayatı iyice zorlaşır. Sonuçta vampirler korkutucudur ve halkta bu duruma tepkisiz kalmayacaktır. Çünkü ortada bilinmeyen bir vampir veya vampirler grubu tarafından cinayetler işlenmeye başlar.
Bu kitapta vampirler 'ev' adı verilen ufak topluluklar adı altında toplanırlar. Her ev bir kişi tarafından yönetilmektedir. Bu yönetici kişiye tam sadakat ve içten bir bağlılık gerekmektedir. Evlere dahil olan vampirler, yönetici tarafından bazı görevlere atanırlar. Ayrıca bu yöneticilere de, yönetici değil efendi diye hitap ediliyor 😄 Görevler, her vampir için iş hayatı gibidir. Belli miktarda maaş bile verirler. Bizim yeni yetme Merit'imiz ise eski evlerden biri olan Cadogan'a katılır. Cadogan'da birçok zorluklarla karşı karşıya kalacak olan Merit'in, aynı zamanda dış dünyada işlenen cinayetlerle bağlantısı olduğu da ortaya çıkar. Merit, tüm bunların içinde yavaş yavaş vampirliğe alışır. Merit, görevi gereği belli bir eğitime dahil olur. Bu eğitimde aslında özel güçleri olduğu ortaya çıkar. Tabi kitapta olaylar sürekli Merit'in çevresinde dönmez. Bir süre sonra ev arkadaşının da bilmedikleri bazı özellikleri doğar. İşte bu Chicago Vampirler Serisi'nin ilk kitabının karmaşık ama bir o kadar da akıcı ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Kitabımızın özetini de sizlere anlattığıma göre biraz da yazım dilinden bahsedelim.
Yazar kitabı yazarken olabildiğince sade bir şekilde yazmıştır. Yazım dilinin sadeliği, olayın karışık örüntüsünün ağırlığını bastırmıştır. Ara sıra kitapta saçma olaylar dönsede, bu durum beni rahatsız etmedi. Bu arada itiraf etmeliyim ki, ergence olaylarla karşılaşabilirsiniz 😄
Kitaba dışarıdan bakınca sadece vampirlerden oluşmuş gibi geliyor; fakat durum bundan ibaret değil. Su perileri ve başka doğa üstü canlılarda var.
Kitap aslında klasik bir vampir kitabından tek farkı vampirlerin kendini saklama gereği duymamasıydı. Bu durum her türlü kitabın güzel ve eğlenceli olduğunu değiştirmiyor. Yine de bir Alacakaranlık serisi kadar da güzel değil. İsmi saçma olsada, eğer vampirlerin dünyasına ilginiz varsa veya böyle şeyler okumayı seviyorsanız, kitabı mutlaka seversiniz.
Bugünlük yazımın sonuna gelmiş bulunmaktayım. Herkese şimdiden iyi tatiller. Kendinize iyi bakın ve bol kitaplı günler!😊👋
⭐⭐⭐⭐
PUAN: 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder